Vind ons ook op

Hulp voor kinderen in de Filipijnen

God is mijn heil

Mijn naam is Yael. Ik ben 23 jaar oud en ben geboren in Ligao op de Filipijnen, waar ik in een gebroken gezin opgroeide in een sloppenwijk. Vanaf mijn 9e jaar moest ik vaak vechten voor mijn bestaan.

Op mijn 19e hoorde ik voor het eerst christelijke muziek bij vrienden. Daarin voelde ik heel duidelijk de enorme liefde van God, die ik toen nog niet kende, Dit liet mij niet meer los, dus ben ik gaan zoeken naar die God die mij had opgezocht.

Via internet kwam ik terecht op de Facebook pagina van een online missionaire organisatie, waar een mentor mij lange tijd hielp bij de vele vragen over Jezus en de Bijbel. Hierdoor kwam ik tot de keuze om mijn leven aan God over te geven en mij in Zijn dienst te stellen.

Als lerares zijn kinderen mijn passie. Vooral zij die onder dezelfde omstandigheden opgroeien als ik vroeger. Dit heeft mij doen besluiten om elke zaterdag met deze kinderen bij elkaar te komen. De enige plaats waar dit mogelijk was, was bij en in de gebouwen van een begraafplaats, in de buurt waar de kinderen in krotten wonen.

Tijdens deze wekelijkse bijeenkomsten probeer ik die kinderen hoop te geven door het vertellen van verhalen uit de Bijbel, samen te zingen en voor de kinderen te bidden. Daarnaast leer ik hen lezen en schrijven, geef ik les over hygiëne en is er tijd voor spelletjes. Als ik, vanuit mijn zeer beperkte inkomen, wat geld over heb, geef ik hen ook wat fruit of iets te eten.

Het is mijn verlangen om deze kinderen iets te laten zien van de liefde van de Heere Jezus. En dat ze zelf Jezus ook leren kennen in hun leven. Mijn diepste wens is om deze kinderen bij Jezus te brengen en ze te helpen zich te ontwikkelen. De nood is zo hoog en mijn eigen middelen zijn slechts heel beperkt. Helpt u mij hierbij? Duizendmaal dank!

Indien u bij wilt dragen aan dit mooie werk, doe dan een gift.

Deze website gebruikt cookies zonder uw persoonlijke gegevens op te slaan.